На нараді йшлося про напрацювання підрозділів податкового контролю, виявлення та упередження порушень податкового законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів громадянам, організаційні заходи, спрямовані на зменшення податкового боргу.

Зокрема, головний податківець області націлила своїх колег на дослідження повноти дотримання податкового законодавства суб’єктами господарювання, які можуть бути задіяні у схемах формування сумнівного податкового кредиту та системну роботу по скороченню рівня податкового боргу.

Ірина Зленко також подякувала керівникам інспекцій за належний рівень обслуговування платників податків у новостворених сервісних центрах і наголосила на важливості подальшого забезпечення комфортного виконання представниками підприємництва своїх зобов’язань.

Довідка:

Запровадження нових податкових сервісів допомогло платникам податків Вінниччини сплатити до бюджетів усіх рівнів 3 млрд. 185 млн.грн. Це на 212 млн.грн. або на 7,1% більше минулого року. При цьому, до загального фонду Державного бюджету зібрано 1 млрд. 543млн.грн. (на 17,3 млн.грн. або на 1,1% більше минулорічного збору). До місцевих бюджетів надійшло 1 млрд. 587 млн.грн., що на 248 млн.грн. або на 18,5% більше надходжень 2011р.

Посадовець звернулась до присутніх керівників територіальних підрозділів: „Наша компетентність та професійність – важливий індикатор успішного наповнення бюджету. І я переконана, що активність бізнесу області прямопропорційно залежить від нашої з вами відповідності займаним посадам. Ми повинні враховувати регіональну специфіку та ті проблемні моменти із адмініструванням податків, що виникають на місцях. Для цього доручаю вам усім особливу увагу приділити проведенню у районах комунікаційних сесій з місцевими підприємцями та громадськістю.”

Зі слів Ірини Зленко, пропозиції щодо вдосконалення функціонування податкової системи, будуть зібрані та систематизовані для подальшого направлення до ДПС України. Сформульовані ідеї щодо вдосконалення системи оподаткування знайдуть своє місце в програмі лібералізації державної податкової політики до 2014 року, яка розробляється зараз на виконання доручення Президента Україна Віктора Януковича.

Наразі, керівництво відомства має намір переконатися, що всі співробітники відповідають вимогам щодо кваліфікації та обізнаності у нормативно-правовій базі оподаткування. Відтак, до кінця жовтня усі фахівці служби пройдуть відповідні іспити.



Переглядів: 3199
Поширень: 0