За цей же час мешканці області забезпечили сплату коштів у сумі 41 млн. 382 тис. грн., що на 7 млн.грн. або на 20,4 % більше ніж за аналогічний період 2011 року.

Нагадаємо, що відповідно до п. 287.3 ст. 287 Податкового кодексу України податкове зобов’язання у підприємств, установ та організацій щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.

У той же час згідно з п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу України нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться органами державної податкової служби, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за встановленою формою. Для сплати податку громадянам надається 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п. 287.5 ст. 287 Податкового кодексу України).



Переглядів: 3424
Поширень: 0