Протягом жовтня-листопада інститути громадянського суспільства, представники яких є членами Громадської ради при ДПС у області, мали можливість надати свої пропозиції стосовно законодавчих передумов ведення бізнесу, адміністрування податків та роботи податкової системи в цілому.

На розширеному засіданні дорадчого органу представники громадськості зібрались, щоб разом із фахівцями податкової служби проаналізувати всі надані пропозиції, які на сьогодні вже опрацьовані та підготовлені для передачі їх до ДПС України. Основним питанням Порядку денного було формування Програми лібералізації податкової політики на 2013-2014 роки.

Керівник податкового відомства Ірина Зленко зауважила: „Позиція керівництва країни та податкової служби на сьогодні досить чітка: жодного документу без схвалення громадськості. Податківці Вінниччини реалізують це завдання на місцях, ми проводимо зустрічі із суб’єктами господарювання у найвіддаленіших районах області. При цьому, безумовно, у пріоритетах – побажання малого та середнього бізнесу.”

Серед запрошених на зустріч були також місцеві науковці, кандидати економічних наук. Їхні пропозиції стосувались доцільності зменшення рівня трансакційних витрат на оподаткування, зокрема – на формування та подання податкової звітності. Можливим шляхом реалізації даної пропозиції є продовження практики оптимізації звітних податкових періодів.

Удосконалювати та збільшувати існуючі електронні сервіси та продовжити мораторій на перевірки – такими були побажання представників інститутів громадянського суспільства.

Підприємці також внесли пропозицію передбачити можливість подання заяви та Свідоцтва платника єдиного податку в електронному вигляді та ведення підприємцями - платниками єдиного податку книг обліку доходів та книг обліку доходів та витрат в електронній формі. Серед побажань було і збільшення розміру сум, які спрямовуються до бюджетів місцевого самоврядування до 10% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, за умови, що всі кошти будуть спрямовані виключно на розвиток інфраструктури територіальної громади, на території якої знаходиться підприємство.

Наприкінці засідання всі його учасники дійшли до консенсусу та висловили сподівання, що комплексне впровадження усіх запропонованих новацій значно знизить податкове навантаження на платників податків та підвищить інвестиційну привабливість Вінниччини.



Переглядів: 3308
Поширень: 0