У січні-жовтні 2012 року Вінниччина посіла третє місце серед регіонів України за індексами промислової продукції, зазначив Володимир Барецький. Він, зокрема повідомив, що індекс промислової продукції у січні-жовтні цього року порівняно з даними за аналогічний період минулого року становив 107,7% (по Україні – 98,6%), зокрема у переробній промисловості – 96,9%, у видобувній – 110,2%. За цим показником область займає третє місце в державі.

Володимир Барецький також зазначив, що індекс промислової продукції у жовтні поточного року порівняно з даними за жовтень 2011 року становив 103,1%, середньостатистичний показник по Україні за цей же період склав 95,8% проти минулорічного показника.

За інформацією Головного управління статистики у Вінницькій області, пальму першості отримала Житомирська область, а друге місце посіла Кіровоградська. В першу п’ятірку областей-лідерів разом із Вінницькою також потрапили Херсонська та Івано-Франківська області.

Довідка:

Індекс промислового виробництва або індекс промислової продукції – це відносний показник динаміки обсягу промислового виробництва, його збільшення або зменшення. Визначається у вигляді відношення поточного обсягу виробництва у грошовому виразі до його величини у базисному періоді (році).



Переглядів: 3312
Поширень: 0