Про це газеті „МІСТО” повідомили у облдержадміністрації Вінниччини. Порівняно з минулорічним обласний бюджет більший на 72,5 млн. грн. Якщо деталізувати, то минулорічний становив 1 млрд.523 млн. 861 тис. грн., а нинішній – 1 млрд.596 млн. 305 тис. грн.. Враховуючи інфляцію, в реальних цифрах росту немає. Бюджет – бездефіцитний, тобто, доходи і видатки збалансовані. До того ж порівняно з минулим роком, держава зменшила ряд субвенцій – не виділила на соціально-економічний розвиток 43 млн. грн., на енергозберігаючі технології 12 млн. грн., не фінансуватиме і програму «Шкільний автобус» - отже, все це ляже на обласний бюджет.
- Проект обласного бюджету є досить песимістичний з точки зору його виконання по доходах, - каже перший заступник губернатора Вінниччини Валерій Коровій. - Загальна сума капітальних видатків зменшена в 15 разів. За таких умов ми сконцентруємо зусилля, щоб забезпечити стовідсоткове фінансування соціально захищених статей – в першу чергу, заробітної плати та розрахунків за спожиті енергоносії.

Доходи до обласного бюджету порівняно з минулим роком збільшились на 15%. Отже, збільшиться фінансування на культуру – на 15%, на молодь і спорт – 0,5%, охорону здоров\'я – на 7,8%, освіту – на 11,3%.


Переглядів: 3278
Поширень: 0