Пенсійний фонд України у Вінницькій області провів перерахунок пенсій громадянам, яким виповнилось 100 і більше років. Таких в області проживає 52 особи. Оскільки майже всі вони є ще і ветеранами ВВВ, то вінницькі довгожителі отримали підвищення не на 15%, а втричі більше, на 45%.

- Перерахунок здійснювався відповідно до постанови Кабінету Міністрів №908 від 26 вересня цього року, прийнятої в рамках програми соціальних ініціатив Президента, - повідомив заступник начальника Пенсійного фонду України у Вінницькій області Лариса Дика.

- Перерахунки для сторічних ми вже провели у жовтні поточного року. І відповідно до постанови Уряду, якщо у нас пенсіонер є ветераном Великої Вітчизняної Війни його підвищення збільшується в три рази. Якщо особа не є ветераном війни то їй надається до пенсії підвищення в розміри 20-ти % прожиткового мінімуму. Але на Вінниччині усі, кому виповнилося 100 років є ветеранами війни і вони отримали підвищення у потрійному розмірі, - повідомила Лариса Дика.

З 1 грудня розмір пенсії буде підвищено, про це повідомляє головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області . Розмір прожиткового мінімуму для осіб, що втратил працездатність, підвищиться до 884 грн. Відповідно, як передбачено в чинному законодавстві, збільшаться й розміри виплат, які визначають з урахуванням прожиткового мінімуму.

Масовий перерахунок стосується лише непрацюючих пенсіонерів. Однак, у разі звільнення з роботи та звернення пенсіонера в управління ПФУ за місцем проживання з відповідною заявою пенсію буде перераховано.



Переглядів: 4335
Поширень: 0