Проведенням операції податківці ставлять за мету підвищення рівня сплати акцизного податку, посилення контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, активізації заходів із протидії їх незаконному обігу. Також контроль на ринку підакцизної продукції входить до семи основних напрямків роботи податкової міліції на 2012 рік. Період проведення операції «Акциз» - з 29 листопада 2012 року до 25 січня 2013-го– зумовлений приходом новорічно-різдвяних свят: саме в цю пору податківці очкують активізації тіньового ринку нелегального алкоголю.

- Виробників та реалізаторів підакцизної продукції, які сумлінно сплачують податки, операція не торкнеться жодним чином, - відзначає начальник управління протидії незаконному обігу підакцизних товарів управління податкової міліції ДПС у Вінницькій області Андрій Король. – Натомість підпільні виробники та такі, що умисно ухиляються від сплати акцизного податку, підпадуть під жорстке відпрацювання.

З початку нинішнього року підрозділами з протидії незаконному обігу підакцизних товарів податкової міліції Вінниччини вилучено 4,4 тисячі декалітрів фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів на суму понад 1,6 млн. грн., спирту – 104,7 тисяч декалітрів більш ніж на 9,7 млн. грн. Припинено діяльність 11 підпільних цехів із незаконного виготовлення алкогольної продукції.

Ольга Шишківська, старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області.



Переглядів: 3305
Поширень: 0