Зважаючи на те, що ця процедура не є автоматичною, з відповідними документами представникам суб’єктів господарювання необхідно звертатися до державних реєстраторів. Після приведення реєстраційних документів у відповідність із КВЕД-2010 у держреєстратора, варто поспішити до податкових органів за місцем обліку для внесення аналогічних змін до реєстраційних карток, свідоцтв платника єдиного податку, спеціального свідоцтва про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства тощо.

Додамо, що Національний класифікатор України ДК 009:2005 ”Класифікатор видів економічної діяльності” ( КВЕД-2005), який діяв протягом 2012 року паралельно з новим класифікатором (КВЕД-2010), з 31.12.2012 р. втратить чинність.

Отож, щоб не втрапити у халепу з настанням нового 2013 року, податківці рекомендують платникам податків не зволікати зі зверненнями до державних реєстраторів та подальшими відвідинами податкових органів.



Переглядів: 3447
Поширень: 0