Параметри на подачу тепла відповідають нормативам. Внутрішньобудинкові системи працюють також нормально, у всякому разі - скарг від населення мало. В цілому, що стосується подачі газу і роботи підприємств теплогенерації, то зауважень немає». Тиски на газорозподільних станціях (на Південній та Північній ГРС - 2,3 атмосфери, на Східній - 1,9) дозволяють працювати теплопостачальним організаціям в нормальному режимі у погодних умовах до - 15 oС.

У грудні проплати населення за спожите тепло склали 89,7 %, що дозволило теплопостачальним організація розрахуватися з НАК «Нафтогазом» на 122 %. У зв\'язку з низькими проплатами в листопаді - 22 % пішли на сплату боргів цього місяця. 8 січня пунктам прийому платежів були надані бази даних щодо нарахувань за житлово-комунальні послуги. Рівень розрахунків мешканців міста на сьогоднішній день є дуже низьким - близько 20 %. Борги населення складають 31 млн. 227 тис. грн. Теплопостачальні організації Вінниці з ДК «Газ України» розрахувалися на 14 %, а загалом по Україні середній показник сягає 20 %. «Якщо рівень розрахунків сягає нижчого ніж по Україні - вступає в силу ручне регулювання тисків на газорозподільних станціях, - каже Іван Михайлюк, - тому до кінця тижня нам необхідно вийти на показник не нижче 20 %, а до 20 числа - на рівень розрахунків грудня».

«У минулому році розрахунки по пільгах та субсидіях закривалися до 10 числа кожного місяця, та у зв\'язку із тим, що сьогодні це питання не врегульовано органами державної влади, у січні пільги та субсидії до цього часу не оформлені, - каже перший заступник міського голови, - після сьогоднішнього засідання Кабміну є сподівання, що до п\'ятниці кошти, сплачені по пільгах та субсидіях, дійдуть до НАК «Нафтогаз України».

За послуги по теплу, надані бюджетним установам, - місто, як це було торік, авансувати платежі теплопостачальним організаціям нині не в змозі, і щоб розрахуватися за січень місяць, муситиме брати позику.


Переглядів: 3575
Поширень: 0