Як він розповів газеті „МІСТО”, подібні затримки виникли через те, що у Фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття – дефіцит коштів.

- Що стосується допомоги і відрахувань – все це буде, може з деяким запізненням, - каже Іван Шевчук. - Ми не знаємо поки що, нажаль, як будуть фінансуватися, наприклад, оплачувані громадські роботи. Причина – це дефіцит коштів. Це стосується і залучення безробітних до здійснення підприємницької діяльності шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю. На сьогодні це положення у зв’язку з відсутністю коштів, ми маємо таку інформацію, не зможемо в цьому році використовувати. Чи принаймні дев’ять місяців цього року.

Як пояснюють в Вінницькому обласному центрі зайнятості, страхових внесків від роботодавців за минулий рік зібрано 115,8 млн. грн., а виплат допомоги по безробіттю треба здійснити на 125,8 млн. грн. Раніше цю різницю отримували за рахунок перерозподілу коштів з інших регіонів, але тепер – ситуація скрутна у всіх.


Переглядів: 4790
Поширень: 0