Протидія злочинам, вчинених з використанням новітніх технологій.

На території Вінницької області зареєстровано 53 СГД, що здійснюють торгівлю через мережу Інтернет (інтернет-магазини). Вказані СГД здійснюють торгівлю побутовою технікою, парфумами, засобами зв’язку та канцелярськими товарами. Протягом 2012 року викрито 4 злочини в даному напрямку.

Контроль надходжень до місцевих бюджетів

Протягом 2012 року ініційовано 25 документальних перевірок СГД, з яких 20 на даний час проведено. За результатами донараховано 10,6 млн. грн. Викрито 8 злочинів, передбачених ч.3 ст. 212 КК України в напрямку здійснення контролю за надходженнями до місцевих бюджетів.

Встановлення перепон незаконному виводу суб’єктами зовнішньо-економічної діяльності валюти за кордон в офшор та країни з пільговим оподаткуванням через схеми неліквідних активів, акцій, послуг (разом з Національним Банком України)

За результатам роботи протягом 2012 року по даному напрямку порушено 4 кримінальні справи (розпочато кримінальних проваджень) (2 - ч.3 ст. 212 КК України та 2 – за ч. 4 ст. 191 КК України)

Контроль витрат державного бюджету, зокрема – за отриманими субвенціями та тендерними процедурами

Співробітниками відділу організації боротьби із розкраданням бюджетних коштів та їх легалізації УПМ ДПС у Вінницькій області проводиться відпрацювання фінансово-господарської діяльності переможців (замовників) тендерних процедур державних закупівель в кількості 719 СГД в сумі понад 2 млрд. грн. за період 2008-2010 років.

При проведенні тендерних закупівель та діяльності державних монополій, на виконання завдань ДПС України, направлених на виявлення фактів розкрадання бюджетних коштів та ліквідації тіньових фінансових потоків у сфері державних закупівель, виявлено 14 злочинів (9 - по переможцях, 5 - по замовниках), вчинених службовими особами підприємств, закупівля товарів (робіт, послуг) яких передбачає проведення тендерних процедур та службовими особами підприємств-переможців державних закупівель.

Виявлення схем незаконного формування та відшкодування ПДВ під час експортно-імпортних операцій

В результаті вжитих заходів протягом 2012 року попереджено 47 фактів необґрунтованої заяви на відшкодування ПДВ та зменшено від’ємне значення податку на додану вартість в сумі 10,2 млн. грн. За фактами замаху на отримання бюджетного відшкодування ПДВ підрозділами податкової міліції області викрито 5 злочинів

Боротьба з "конвертаційними центрами" та замовниками їхніх послуг

В ході відпрацювання СГД-вигодонабувачів ініційовано призначення 75 документальних перевірок, за результатами проведених перевірок донараховано близько 1,5 млн. грн. За результатами проведених заходів 26 підприємствами подано уточнюючі розрахунки, за наслідками яких до бюджету добровільно сплачено понад 198 тис. грн. Протягом 2012 року проведено 29 документальних перевірок СГД, що користувались послугами викритих конвертаційних центрів, донараховано близько 9,5 млн. грн.

Посилення контролю на ринку підакцизних товарів та протидія їхньому незаконному обігу

3 незаконного обігу вилучено товарів на суму 21,9 млн.грн., у т.ч.:

  • алкогольних напоїв – 1,6 млн.грн.,
  • спирту – 9,74 млн.грн.,
  • тютюнових виробів – 977,5 тис.грн.,

Виявлено 11 підпільних цехів по виробництву алкогольної продукції.

Загалом у 2012 році силами податкової міліції Вінниччини забезпечено надходження коштів до бюджетів усіх рівнів у сумі 59,6 млн. грн.



Переглядів: 3468
Поширень: 0