У вінницькій мерії газеті „МІСТО” повідомили: прогнозувати яким буде тариф наразі немає можливості. Перший заступник міського голови Іван Михайлюк зазначив, що таке прогнозування – справа невдячна.

- Ми очікуємо, що це буде не одна ціна для всіх споживачів, а кожну категорію виокремлять, - зазначив Іван Михайлюк. – Це буде ціна газу для промисловості, для інших споживачів, для бюджетних установ і організацій, для населення. Ціну на газ для населення, можливо, розподілять на ту, що іде на конфорки, і для опалення. Можливий і такий варіант.

Є тільки одна можливість, за якою тягар, що впаде на плечі населення можна зменшити, це – змішування газу за європейською ціною у 228,8 долара на кордоні України із тим, що вже закачаний у офіційні газосховища України (вартість останнього – 179 доларів). Це має вирішити Кабінет Міністрів або Національна Комісія з Регулювання Енергетики. В будь-якому випадку за новими тарифами вінничани платитимуть вже у лютому. До речі, Іван Михайлюк не виключає можливості, що тепер може бути встановлений окремий тариф на газ, який споживають власники автономного опалення.


Переглядів: 3469
Поширень: 0