Загальний обсяг доходів Фонду прогнозується на рівні 230,3 млрд. грн., з яких власні надходження становлять 73,2% - 168,6 млрд. гривень.

В основу розрахунку власних надходжень покладено фонд оплати праці, визначений прогнозними макропоказниками економічного і соціального розвитку України на 2013 рік, в сумі 482,3 млрд. гривень.

Доходна частина бюджету Фонду враховує 61,5 млрд. грн. асигнувань з Державного бюджету України на фінансування виплат, призначених за різними пенсійними програмами, а також кошти фондів соціального страхування для забезпечення відповідних видатків.

Видатки Пенсійного фонду затверджені в сумі 252,1 млрд. грн. і визначалися з урахуванням проведення підвищення розмірів пенсійних виплат з 1 січня та 1 грудня 2013 року у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а також із 1 березня з урахуванням коефіцієнта зростання заробітної плати порівняно з попереднім роком, що передбачено статтею 42 Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування".

Крім цього, проектом бюджету передбачено перехідний залишок коштів на початок і кінець року для проведення авансового фінансування пенсійних виплат у сумі 2,2 млрд. гривень.

Перевищення обсягу видаткової частини над доходною становить 21,8 млрд. гривень. З урахуванням виділених із державного бюджету асигнувань на покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду бюджет Фонду на 2013 рік є збалансованим.



Переглядів: 5382
Поширень: 0