Як наслідок, інформація підтвердилась у 8 випадках проведених перевірок. За ними керівникам органів ДПС, у яких працювали порушники, надіслано відповідні подання щодо усунення причин та умов, що сприяють вчиненню порушень норм законодавства та вжиття заходів до винних осіб. До дисциплінарної відповідальності притягнено 6 податківців. Про це повідомляє начальник відділу внутрішньої безпеки при ДПС у області В‘ячеслав Тишківський.

Окрім внутрішнього реагування, за січень 2013 року до органів прокуратури, для надання правової оцінки, були направлені матеріали 4-х службових перевірок. Наразі за 3-ма з них розпочате кримінальне провадження.

Наразі, як зауважує В‘ячеслав Тишківський, слідчими прокуратури дається належна оцінка діям працівникам податкової служби, а підрозділи внутрішньої безпеки податкової служби встановлюють причини та умови, що сприяли їх вчиненню, а також надають принципову оцінку діям керівників відповідних підрозділів.

Утім, пріоритетом роботи відділу залишається упереджувальна та роз’яснювальна робота серед працівників податкової служби та кандидатів на заміщення вакантних посад. Із цією метою впродовж січня поточного року співробітниками підрозділу проведено 22 профілактичних заходи, серед яких виступи, лекції, бесіди в колективах, публікації в ЗМІ та оголошення офіційних застережень. Також, з метою своєчасного повідомлення про порушення вимог чинного законодавства податківцями, постійно проводиться агітаційна робота з платниками податків.

Нагадаємо, що у відділі працює цілодобова лінія телефону "довіри" ((0432) 660205), на яку можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДПС Вінниччини.



Переглядів: 3717
Поширень: 0