Щодо кількості проведених протягом 2012 року планових перевірок інших суб‘єктів господарювання – фізичних осіб (ФОП), то в порівнянні з аналогічним періодом минулого року вона зменшилася на 32,3%. А саме 220 перевірок проти 325, проведених у 2011 році.

Аналогічна загальна тенденція щодо зменшення проведення планових перевірок при одночасному покращенні якості відбору для перевірки платників податків мала місце і при плануванні наприкінці минулого року перевірок на 1 квартал 2013 року. Відтак, передбачено зменшення кількості запланованих до перевірки суб‘єктів господарювання на 30%, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.

Наразі, як наголошує заступник обласного керівника податкового відомства Ілонна Заскіна, з метою максимального обмеження податкового тиску відносно платників, які добросовісно виконують свої податкові зобов‘язання, управлінням оподаткування фізичних осіб ДПC у Вінницькій області впроваджено систему доперевірочного моніторингу діяльності приватних підприємців на підставі наявного масиву електронних баз даних. Такий підхід передбачає відбір суб‘єктів за визначеними податковими ризиками. За наявності останніх підприємець – суб’єкт господарської діяльності включається в подальшому до планів-графіків документальних перевірок.



Переглядів: 3256
Поширень: 0