Загалом, платникам податку на додану вартість регіону впродовж січня 2013 року з казни держави було відшкодовано близько 14,0 млн. грн. ПДВ. У тому числі 7,3 млн.грн. – грошовими коштами на рахунки в банках та 6,7 млн.грн. – у рахунок погашення платежів з ПДВ. Про це повідомила голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко.

За цей же період, відповідно до декларацій суб’єктів господарської діяльності регіону, поданих до податкових інспекцій Вінницької області, сума заявленого бюджетного відшкодування з податку на додану вартість склала 16,9 млн.грн. З них 6,8 млн.грн. – на рахунки платників у банку.

Продовжується робота щодо упередження фактів безпідставного відшкодування ПДВ. Так, за результатами контрольно-перевірочної роботи протягом січня 2013 року упереджено спроби такого повернення в сумі 82,6 тис.грн

Як додає головний податківець області Ірина Зленко, дещо скоротилась кількість платників податку на додану вартість, котрі виконали всі критерії для бюджетного відшкодування у автоматичному режимі. Відтак, у січні 2013 року ПДВ автоматом на суму 0,3 млн.грн. отримали тільки 2 платники регіону.



Переглядів: 2793
Поширень: 0