Як інформує заступник голови ДПС у Вінницькій області Ілонна Заскіна, за два місяці поточного року із 192 позапланових документальних перевірок, проведених підрозділами податкового контролю, 70 перевірок – за ст.78.1.7 Податкового кодексу України „розпочато процедуру реорганізації, припинення юридичної особи, порушено провадження у справі про визнання банкрутом або подано заяву про зняття з обліку платника податків” та 2 – за ст.78.2 ПКУ „на прохання платника податків”.

Понад 47 відсотків або 91 позапланову перевірку було проведено за наслідками аудиту інших платників податків або отримання податкової інформації чи виявлення фактів, що свідчать про можливі порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства (ст.78.1.1 ПКУ).

Решта позапланових перевірок було проведено, зокрема, або через неподання в установлений законом строк податкової звітності (3), або внаслідок виявлення недостовірність даних, що містяться у податкових деклараціях (18), або через подання платником податків декларації, в якій заявлено до відшкодування з бюджету ПДВ, яке становить більше 100,0 тис.грн. (4).

За словами заступника обласних податківців Ілонни Заскіної, інноваційні інструменти моніторингу, розроблені в рамках загальної стратегії відмови від фіскальних методів, сприяють скороченню документальних перевірок на користь створення на базі податкової повноцінної сервісної служби.



Переглядів: 3447
Поширень: 0