Впродовж І кварталу 2013 року загальна чисельність фізичних осіб–підприємців, які оцінили переваги електронного звітування, збільшилась до 6313 платника податків. Це на 1153 суб’єктів підприємництва більше ніж на початок року. За цей же час кількість юридичних осіб, що звітують засобами мережі Інтернет, збільшилась на 516 та склала 8262 платників податків.

Серед тих, хто найбільше використовує електронне звітування, – платники податку на додану вартість. Нині це 5063 суб’єкта підприємництва регіону або 96% від усіх платників ПДВ. При цьому, у ряді районів таких як Жмеринський, Крижопільський, Могилів-Подільський, Погребищенський, Томашпілький, Чернівецький, Чечельницький у електронній формі звітує 100 % платників ПДВ.

Кількість платників податку на прибуток, що звітують засобами мережі Інтернет, дещо нижча і складає 57,7% або 4005 платника податків. Найбільша кількість тих, хто обрав електронне спілкування з податковою службою, оюліковується у Жмеринському, Іллінецькому, Немирівському, Оратівському, Погребищенському та Шаргородському районах. Тут переваги електронного звітування оцінили понад 80 % платників податку на прибуток.



Переглядів: 3209
Поширень: 0