Протягом трьох місяців заборгованість із заробітної плати підприємств, установ та організацій Вінниці перед своїми працівниками зменшилась на 32 %. Невчасно платять зарплату людям 11 економічно активних підприємств міста. Комунальні підприємства заборгованості з виплати заробітної плати не мають.

Впродовж першого кварталу поточного року у Вінниці спостерігається позитивна динаміка щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях. За даними департаменту економіки та інвестицій міської ради загальна сума заборгованості підприємств з виплати зарплатні станом на 1 квітня становить 3,9 млн. грн., що на 1,8 млн. грн. менше відносно початку року (1 січня вона становила 5,7 млн. грн.). Заборгованість на економічно-активних підприємствах (тобто на тих, які наразі працюють) на початку квітня складає 900 тис. грн., та зменшилась на 2,1 млн. грн. в порівнянні з початком року.

Несвоєчасно виплачується заробітна плата на 11 економічно активних підприємствах міста Вінниці. Із загальної суми боргу майже 61 % (522,0 тис. грн.) припадає на три підприємства – ТОВ «Мангуст-Альфа», ВОП «Діпроцивільпромбуд» та ПАТ «Вінницьке містобудівельне управління №4». На підприємствах комунальної власності заборгованість відсутня.

15% або 124,9 тис. грн. і припадає на підприємства державної форми власності. За даними моніторингу існує заборгованість на двох державних підприємствах. Найбільшу заборгованість мають 9 підприємств приватної форми власності, що становить 730,4 тис. грн. ​



Переглядів: 3028
Поширень: 0