Про це повідомив перший заступник голови ДПС у Вінницькій області Володимир Ліщенко.

Відтепер, як наголошує високопосадовець, у підприємців – власників таких РРО, завдяки новим прогресивним технологіям, з’явилась можливість заощаджувати не лише кошти, а й дорогоцінний час. Адже їм тепер подавати щомісячну звітність не потрібно. Решті підприємців Вінниччини, які застосовують касові апарати, необхідно або доопрацювати діючу розрахунково-касову техніку шляхом приєднання до неї відповідних модемів, або подбати про придбання нової, яка створює електронну касову стрічку.

Наразі Володимир Ліщенко закликає представників бізнесу оперативно звертатись до сервісних центрів з приводу купівлі або модернізації парку апаратів. Окрім того нагадує, що адаптаційний період, відведений на цей процес, під час якого штрафи за відсутність електронної стрічки не застосовується, спливає 1 липня. А ще підкреслює, що запровадження такого сервісу значно знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками підрозділів моніторингу грошових операцій Міндоходів України.

Ми ж нагадуємо, що з повним переліком моделей реєстраторів розрахункових операцій, які відповідають вимогам діючого законодавства та включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на інформаційному порталі органів ДПС.



Переглядів: 3275
Поширень: 0