Протягом трьох місяців поточного року до бюджету міста надійшло 316,4 млн. грн. Основними бюджетоутворюючими податками залишаються податок на доходи фізичних осіб (70,1 млн. грн.) та плата за землю (21,7 млн. грн.). Важливим доходним джерелом є і податок на прибуток підприємств, від якого надійшло 1,9 млн. грн. Доходи спеціального фонду порівняно з минулим роком зросли на 30 відсотків, в основному за рахунок надходжень до бюджету розвитку. 22,4 млн. грн. (або 91 відсоток) доходів бюджету розвитку надійшли від єдиного податку. «Єдиний податок є стабільним джерелом наповнення бюджету розвитку, - каже директор департаменту фінансів Наталія Луценко. - Його надходження зросли порівняно з минулим роком в 2,3 рази, що є результатом удосконалення спрощеної системи оподаткування, запровадження процентних ставок для третьої групи платників».

Видатки бюджету у першому кварталі 2013 року склали 342,2 млн. грн., що на 1,5 відсотка більше, ніж у минулому році. Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Пріоритетними при фінансуванні залишаються захищені статті бюджету. Такі галузі, як соціальний захист населення, освіта, охорона здоров’я є основними споживачами бюджетних коштів – на їх утримання направлено 245,8 млн. грн. або 82 відсотки всіх видатків.

«Важливим завданням, над яким ми сьогодні працюємо, є забезпечення своєчасної виплати відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам, - розповідає Наталія Луценко. - Виплати розпочинаються з другої половини травня і завершуються в червні. Загальна сума відпускних з матеріальною допомогою на оздоровлення складає 44 млн. грн., а разом із заробітною платою за два місяці освітянам необхідно виплатити 77 млн. грн.».

Фінансування видатків на заробітну плату та енергоносії бюджетних установ й інших захищених статей та життєво необхідних видатків протягом цих трьох місяців було забезпечено в повному обсязі.

«Ми маємо позитивну динаміку виконання дохідної частини бюджету, але в той же час, перед нами стоять досить серйозні завдання та показники, поставлені Мінфіном. Але бюджет цього року дуже складний, - каже перший заступник міського голови Володимир Кістіон. - І для того, щоб й надалі забезпечити дохідну частину, ми повинні спільно з Податковою інспекцією та відповідними департаментами системно працювати. Сформовані і відповідні заходи по ефективному використанню видатків в розрізі кожного департаменту, і усі директора департаментів несуть персональну відповідальність за забезпечення ефективного використання видатків та максимальної економії». ​



Переглядів: 3347
Поширень: 0