У Вінницькій області  зафіксовано рекордну кількість мільйонерів – 37. При цьому, 12 з них отримали зарплату від двох і більше податкових агентів, 6 – доходи від операцій з інвестиційними активами, 5 – заробили мільйонні статки на дивідендах. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко.

Загалом, посадовець оцінює деклараційну кампанію, як успішну. Адже до районних підрозділів Міндоходів звернулось майже на 2,5 тис. більше тих, хто обов’язково мав задекларувати доходи, ніж минулоріч. Це 11233 вінничан проти 8788. Зважаючи на регіональний аспект – область аграрна – майже 55% декларантів повідомили про отримання доходів від продажу с/г продукції. Спадщину та подарунки задекларували понад 25%. Решта отримали доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, здавали в найм земельні ділянки, отримували доходи за кордоном та інвестиційний прибуток.

Як зауважує Ірина Зленко за попередніми підрахунками, декларанти сплатять до місцевих бюджетів понад 10 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Чверть цієї суми – частка вінницьких мільйонерів. Натомість сума податкової знижки, що підлягає поверненню з бюджету складає близько 5 млн. грн. Ці кошти отримає майже 6 тисяч вінничан.



Переглядів: 3614
Поширень: 0