Якщо минулоріч впродовж січня-квітня за планом було проведено 61 документальну перевірку на підприємствах регіону. То за аналогічний період 2013 року – перевірили всього 23 платника. При цьому, як зауважує посадовець, послаблення податкового тиску спрацювало на самосвідомість суб’єктів підприємництва! Рівень добровільної сплати податків вінницьким бізнесом перевищив 98 відс.

Натомість, отримавши податкові звітності, аналітики підрозділів Міндоходів чітко визначили для перевірок лише потенційних порушників. І вже до них було застосовано санкції. Для прикладу, сума донарахованих узгоджених податкових зобов’язань за однією плановою перевіркою в січні-квітні 2013 року перевищила 252 тис.грн., що на 31,5 тис. грн. більше, аналогічного періоду минулого року.

Все це є свідченням того, що ми прагнемо рівноправного партнерства із підприємницькою спільнотою та конструктивної співпраці, наголошує Ірина Зленко. Та додає: "Моя мрія, як державного службовця, щоб Україна стала КРАЇНОЮ ДОБРОВІЛЬНИХ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ. Адже ці кошти – реальний механізм забезпечення розвитку незалежної держави, достойного життя всіх її громадян, полегшення долі тих, хто потребує підтримки”.



Переглядів: 3292
Поширень: 0