Це і мінімізація документообігу, зменшення бюрократичної тяганини при реєстраційних процедурах, сплаті податків і зборів, митних платежів, єдиного соцвнеску, звітуванні. Цього прагне підприємницька спільнота і ми відповіли на їх очікування, додала Ірина Зленко.

Дислокація митних постів та пунктів пропуску через кордон по Вінницькій області не зміниться, натомість сервісні послуги, що надаватимуться платникам та громадянам розширяться, - зазначив в.о. начальника Вінницької митниці Міндоходів Геннадій Федик. - Митниця досягла 100-відсоткового електронного декларування за митними деклараціями на бланку єдиного адміністративного документа. На особливому контролі, як і раніше, перебуває боротьба з контрабандою і порушенням митних правил.

Як нове відомство працюватиме в напрямку детінізації доходів та упередження правопорушень в умовах дії нового КПК проінформував в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області Роман Кубай. За його словами, вводиться триступенева система захисту відпрацювання суб’єкта. Якщо раніше слідчий, який вів розслідування кримінальної справи і міг приймати процесуальні рішення самостійно (арешт майна, затримання особи), зараз він повинен звернутись до прокурора, і якщо рішення підтримано, звертатися до суду, де вже приймається відповідне рішення.

Запрошені на круглий стіл схвально підтримали об’єднання двох відомств, висловлювали думки щодо спільного електронного звітування, зменшення розміру соціального внеску.

Реорганізація ніяким чином не погіршить умов обслуговування платників. Податкове супроводження, а також низка митних послуг, які було відкрито минулоріч у сервісних центрах, будуть якісними, підсумувала зустріч очільник підрозділів Міндоходів у Вінницькій області.



Переглядів: 3158
Поширень: 0