Про це повідомила в.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко під час презентації нового відомства на засіданні «круглого столу» з представниками громадських організацій, бізнесу та інвесторів області.

Наразі, зауважила Ірина Зленко, підприємці та громадяни вже випробували на зручність, комфортність та оперативність Центри обслуговування платників податків. За рік тут надано близько 900 тисяч різноманітних послуг - видача довідок, свідоцтв, надання консультацій, прийом звітності. Це майже 2 з половиною тисячі послуг на день.

Велику роль відіграли такі Центри в доведенні до платників переваг електронного звітування. Наразі на Вінниччині зручність цієї послуги оцінили майже 16 тисяч платників. Близько 3-х тисяч долучились за 4 місяці 2013 року. Найбільше, за ловами Ірини Зленко, сервіс використовують платники податку на додану вартість.

Спрощує та прискорює електронне звітування наявність електронного цифрового підпису. Клієнтами регіональних представництв Акредитованого центру сертифікації відкритих ключів при Міністерстві доходів і зборів України вже є близько 6 тисяч абонентів-вінниччан. Вони отримали майже 10 тис. електронних цифрових підписів.

До слова, електронний цифровий підпис можна використовувати не лише для податкових та митних процедур, а й подання звітності до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України.



Переглядів: 2976
Поширень: 0