Національний банк України, продовжуючи серію “Спорт”, ввів в обіг 26 червня 2013 року пам’ятну монету “Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики” номіналом 2 гривні, присвячену найпрестижнішому спортивному форуму у світі серед юнаків – юнацькому чемпіонату світу з легкої атлетики, який проходитиме в м. Донецьку і сприятиме утвердженню іміджу держави на світовій арені.

Монету виготовлено з нейзильберу, якість карбування – “спеціальний анциркулейтед”, маса – 12,8 г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 20 000 штук. Гурт монети – рифлений. Художник і скульптор – Володимир Атаманчук.

Ціна продажу монети “Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики” – 15 гривень. Придбати її можна в територіальних управліннях Національного банку України та у відповідних дистриб’юторів Національного банку.

Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України й обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Нагадаємо, що з 10 до 14 липня 2013 року проходитиме Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики на РСК “Олімпійський” у м. Донецьку. Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків кожного разу збирає близько 2000 спортсменів з майже 200 країн світу. Юнацькі чемпіонати проходять один раз на два роки. Протягом п’яти днів дівчата та юнаки змагаються в 20 видах легкоатлетичної програми.



Переглядів: 4710
Поширень: 0