У разі помилкового подання суб’єктом господарювання податкової звітності до органу Міндоходів, він може повідомити про це відповідний орган письмово. У листі платник повинен обґрунтувати обставини помилково поданої податкової звітності. Якщо до певного підрозділу Міндоходів потрапили ваші звіти, які взагалі не потрібно було подавати або вони подані не до того органу Міндоходів, варто звернутися з письмовим проханням не визнавати дану звітність як податкову.

Зауважимо, що під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа органу Міндоходів, в якому перебуває на обліку платник податків, перевіряє наявність та достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів, передбачених п.48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника, до її прийняття перевірці не підлягають (відповідно до ст.49 ПКУ).

Додамо, як діяти у цій ситуації, визначено відповідною нормою Податкового кодексу України, а саме, ст.49 та 57. Окрім того, роз’яснено у листі ДПС України від 28.01.2013 1947/7/15-2117.



Переглядів: 2758
Поширень: 0