42 службових перевірки та розслідування, 14 з яких – за зверненнями платників, було проведено у першому півріччі управлінням внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Вінницькій області. Про це повідомив начальник управління В‘ячеслав Тишківський. В результаті цих перевірок інформація підтвердилась у 30 випадках (5 з них – за зверненнями).

Загалом, за словами В‘ячеслава Тишківського, у нинішньому році за 6 місяців управлінням внутрішньої безпеки до інших правоохоронних органів для прийняття рішення згідно чинного законодавства направлено 16 матеріалів службових перевірок. І як наслідок, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 7 кримінальних проваджень. Із загальної кількості виявлених підрозділом злочинів 4 - за ст.364 (зловживання владою або службовим становищем); 3 - за ст.366 (службове підроблення).

Одне із вищезазначених проваджень, внесено до реєстру та розпочато у липні поточного року. А саме, 4 липня прокуратурою м. Вінниці розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб Вінницької ОДПІ, які достовірно володіючи інформацією про порушення податкового законодавства двома місцевими підприємствами, що мають ознаки „фіктивності”, внесли в офіційний документ завідомо недостовірну інформацію, що призвело до проведення протягом 2012-2013 років даними підприємствами фінансово-господарської діяльності. Яка була спрямована на відсутність реальності здійснення господарських операцій та безпідставного формування „фіктивного” податкового кредиту в розмірі близько 2-х млн. грн., з метою надання неправомірної вигоди підприємствам реального сектору економіки.

Натомість, каже начальник управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів, одним з пріоритетних напрямків роботи управління залишається упереджувальна та роз’яснювальна робота серед працівників Міндоходів області та Вінницької митниці. Приміром тільки за перше півріччя проведено 185 профілактичних заходів (виступів, лекцій, бесід в колективах тощо). Окрім цього, в управлінні працює цілодобова лінія телефону „довіри” ((0432) 660205). Зателефонувавши на нього, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів Міндоходів у Вінницькій області та Вінницької митниці. Також в Україні активно діє інтерактивний сервіс «Пульс», який приймає звернення представників бізнесу не тільки з податкових, а й з митних питань.



Переглядів: 3376
Поширень: 0