У нинішньому форматі слідчі та оперативні підрозділи Міндоходів зорієнтовані на систему раннього виявлення, комплексного відпрацювання та руйнування тіньового сектору економіки. Сьогодні це не просто відхід від відпрацювання малого та середнього бізнесу, а зосередження сил на протидії великим НЕплатникам податків. Це робота виключно з суб’єктами господарювання ризикової категорії.

Окрім того, слідчо-оперативний підрозділ єдиний серед так званих силовиків, що займається викриттям та розслідуванням злочинів у сфері оподаткування. За січень-червень 2013 слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 154 кримінальних правопорушення, з них за статтею 212 Кримінального кодексу України щодо умисного ухилення від сплати податків та зборів до бюджету 73 правопорушення та 4 за статтею 212-1 щодо умисного ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов\'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування

Разом із тим, із прийняттям нового Кримінального-процесуального кодексу, на Вінниччині в 4,5 рази проти аналогічного періоду минулого року збільшилася кількість спрямованих до суду справ для звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків. Це 9 справ проти 2-х минулорічних. Загальна сума відшкодованих збитків у закінчених провадженнях склала 5,8 млн.грн., що на 1,8 млн. грн.. більше 2012 року.



Переглядів: 3343
Поширень: 0