Саме вони обрали третю – шосту групи платників єдиного податку і відповідно до норм Податкового кодексу України, в обов’язковому порядку повинні подати до підрозділів Міндоходів Вінниччини податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду. А саме, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (півріччя), тобто 9 серпня.

Щодо платників єдиного податку першої та другої груп, то квартальну звітність вони подають, лише у разі перевищення протягом року обсягу доходу, встановленого для обраної групи або коли платник самостійно приймає рішення про перехід до іншої групи платників єдиного податку.

Варто наголосити, що вперше цього разу звітність за І півріччя 2013 року складається за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 № 1688, з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 07.11.2012 №1159.

Зі зразком нової форми декларації можна ознайомитись на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України  у рубриці „Електронні форми документів”.

Отож, подавайте звітність вчасно та не баріться зі сплатою нарахованого податку, адже задекларовану суму зобов’язання, зазначену в поданій декларації, необхідно сплатити протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації, тобто, до 19 серпня 2013 року (включно).



Переглядів: 3812
Поширень: 0