Якщо за І півріччя 2012 року Вінницькою митницею Міндоходів у електронному вигляді було оформлено 4028 електронних митних декларацій, що становило лише 19% від загальної кількості всіх оформлених митних декларацій. То за перше півріччя 2013 року всі 22822 митні декларації були електронними. Про це інформує начальник Вінницької митниці Міндоходів Геннадій Федик.

Посадовець наголошує, що наразі, фахівці, очолюваної ним структури констатують п’ятикратне зростання в регіоні тих, хто оцінив спрощення митних процедур, запроваджене Міністерством доходів і зборів. Відтак надав перевагу оформленню декларації в електронному вигляді.

Така позитивна тенденція спостерігається і зараз. На початок серпня 2013 року Вінницькою митницею Міндоходів забезпечено стовідсоткове електронне декларування. При цьому, середній час митного оформлення однієї декларації в митному режимі “Експорт” становить 24,33 хв., в митному режимі “Імпорт” – 38,47 хв.

Відтак, Геннадій Федик висловлює переконання, що впровадження електронного декларування є досить зручним для представників бізнесу. Адже воно, насамперед, сприяє прискоренню товарообігу, мінімізації корупційних ризиків та скороченню затрат часу і фінансових витрат підприємців на здійснення митних процедур.



Переглядів: 3137
Поширень: 0