Як інформує начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко, нещодавно в Жмеринському районі фахівці підрозділів Міндоходів регіону встановили факт самовільного, без жодних правовстановлюючих документів, зайняття земельної ділянки. На площі близько 40 га, на той момент, вирощувався озимий ріпак.

Враховуючи всі обставини, виїзною комісією було вжито заходів щодо визнання виявлених посівів безхазяйними. Після проведення опису та попередньої оцінки, врожай у подальшому було виставлено на продаж. Відтак, з реалізації збіжжя на біржових торгах до бюджету надійшло 75 тис. 983 грн.

Очільник обласних міндоходівців наголошує, що з огляду на специфіку Вінниччини, земельні ділянки є одним із найпоширеніших джерел прибутків як для бізнесу, так і громадян регіону. У подальшому, всі вони, як власники чи користувачі землі відповідно до норм Податкового кодексу зобов’язані подавати податкову звітність та інформувати органи Міндоходів про об’єкти оподаткування.

„Такі процедури сьогодні є максимально спрощеними і прозорими, – підкреслює Ірина Зленко, зокрема, завдяки запровадженню електронної звітності, покращенню умов в Центрах обслуговування та розширенню можливостей отримання електронного цифрового підпису”. Разом з тим, незважаючи на створення комфортних умов, сумління у сплаті податків зраджує ділкам, що прагнуть лише особистого зиску. Всі вони потрапляють під посилену увагу працівників ГУ Міндоходів у Вінницькій області.

Відтак, Ірина Зленко ще раз звертається до суб’єктів господарювання регіону і нагадує, що разом із поліпшенням якості надання сервісних послуг сумлінним платникам, фахівці підрозділів Міндоходів Вінниччини і в подальшому будуть спрямовувати свої зусилля на викриття протиправної економічної діяльності та ухилень від сплати податків.



Переглядів: 3632
Поширень: 0