Впродовж 2013 року було виявлено 637 вінничан, працю яких роботодавці використовували без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування. Після працевлаштування „нелегалів” до бюджету додатково надійшло 64,5тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Окрім того, впродовж січня-липня 2013 року до оподаткування було залучено 744 нових суб’єктів підприємництва, що надавали різні послуги, отримували доходи, але ухилялися від оподаткування. Після належним чином оформлення підприємницької діяльності бюджет додатково отримав ще 273,7 тис. грн. податків.

Серед іншого очільник обласних Міндоходівців зазначила: „Щоб стимулювати бізнес-актив регіону до підвищення соціальної відповідальності, фахівці служби продовжують втілення нової філософії мінімального спілкування із сумлінними підприємцями та посиленої уваги і ретельного моніторингу діяльності, так званих, „ризикових” платників”. Так, за 7 місяців 2013 року з питань дотримання законодавства під час нарахування та виплати доходів громадянам перевірено 94 роботодавця. І, як наслідок, фахівці підрозділів Міндоходів у кожного з них встановили порушення. Сума донарахувань та штрафів сягнула майже 7,5 млн.грн. З них до казни вже надійшло 1 млн. 991 тис. грн. На порушників складено 94 адміністративних протоколи.

Звертаючись до учасників зібрання Ірина Зленко наголосила, фахівці підрозділів Міндоходів Вінниччини займають жорстку позицію стосовно протидії „сірим” зарплатам та легалізації ринку праці. Відтак, сподіваються на розуміння та підтримку у цьому місцевих бізнесу і влади. Адже саме приховування реальної кількості найманих працівників та виплата необлікованих доходів, позбавляють сучасних „трудових нелегалів” будь-яких соціальних гарантій, що у подальшому стає однією з перепон соціально-економічного розвитку регіону.



Переглядів: 3481
Поширень: 0