Акцизні марки на алкогольну і тютюнову продукцію старого зразка, закуплені підприємцями до моменту введення нових акцизних марок, можуть використовуватись й надалі до повного використання, а товари, марковані старими акцизками – до їх повного розпродажу. Про це повідомило Міністерство доходів і зборів України.

«Згідно з чинним законодавством, у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка використовуються при виробництві алкогольних напоїв і тютюнових виробів і далі, поки не закінчаться, а марковані такими марками товари знаходяться у вільному обігу до моменту їх повної реалізації або завершення терміну їх зберігання і споживання", - говориться в роз\'ясненні Міндоходів.

Нагадаємо, що акцизні марки нового зразка введені в Україні з 1 вересня. За даними Міндоходів України, це вплине на незначне подорожчання алкогольних та тютюнових виробів. Натомість нові акцизки забезпечують більш діючу систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції, захищають населення від уживання неякісної продукції. Адже кожна марка має захисний елемент, що містить інформацію в закодованому виді. Він не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання і печатки.



Переглядів: 4372
Поширень: 0