У Вінницьку ОДПІ для обговорення проекту Практичних рекомендацій щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи були запрошені члени Громадської ради при ГУ Міндоходів у Вінницькій області, громадяни, фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Зазначений проект був розроблений Міністерством доходів і зборів України з метою докладно роз’яснити громадськості порядок заповнення такої податкової декларації та виявити проблемні питання.

фокус-групи працювали над спрощенням декларування

„Запрошуючи учасників громадського обговорення, ми розраховуємо на ефективний комунікаційний процес опрацювання Практичних рекомендацій щодо заповнення платниками податків податкової декларації про майновий стан і доходи. Покроковий алгоритм заповнення всіх рядків розділів та додатків розроблено для максимальної зручності та зрозумілості заповнення декларації, як приватними підприємцями, так і звичайними громадянами. Тож заповнюючи в тестовому режимі декларацію, ми маємо виявити всі «за» і «проти» та надати пропозиції щодо удосконалення практичних рекомендацій”, - зазначила заступник начальника інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Вінницькій області Лариса Павлюк.

фокус-групи працювали над спрощенням декларування

Три незалежні фокус-групи в складі фахівців, громадян і самозайнятих осіб отримали бланки декларацій та рекомендації щодо їх заповнення. Жваві обговорення та дискусії відобразилися в 15-ти пропозиціях щодо удосконалення проекту документу. Учасники громадського обговорення також схвально оцінили необхідність прийняття таких рекомендацій та їх безкоштовне розповсюдження серед платників податків. Найбільш зручним способом використання інструкції респонденти визначили електронну версію, розміщену на веб - порталі Міндоходів.



Переглядів: 3111
Поширень: 0