Таке покарання, у вигляді анулювання раніше виданих ліцензій, отримали за результатами розгляду відповідних матеріалів, суб’єкти господарювання регіону, які „грішили” продажем цигарок та спиртних напоїв особам, що не досягли 18 років.

Утім, як зазначає начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Вінницькій області Олег Середюк, відсоток таких горе-торгашів на Вінниччині мізерний. Адже на початок жовтня у Вінницькій області нараховується близько 1,1 тис. суб’єктів господарювання, котрі здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, та 4 оптовика.

Усі вони з початку 2013 року внесли до місцевого бюджету майже 13 млн. 644 тис. грн. плати за ліцензії на виробництво, право експорту, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Загалом з початку року працівники Головного управління Міндоходів у Вінницькій області провели 81 перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів виявлено 61 правопорушення. Найбільше, а саме 26 із них, припало на безліцензійний продаж алкоголю та цигарок. Ще 14 – на роздрібну торгівлю алкоголем за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни. Роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробниками або імпортерами цигарок, виявлено у 7 випадках.

Як наслідок, на підставі матеріалів перевірок було прийнято рішення про застосування фінансових санкцій, загальна сума яких перевищила 288 тис. грн.



Переглядів: 3567
Поширень: 0