При чому, їх кількість у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року зросла більш ніж утричі. Про це інформує начальник Вінницької митниці Міндоходів Геннадій Федик. Якщо за 9 місяців 2011 року частка декларацій на бланку єдиного адміністративного документа, оформлених у електронному вигляді, становила всього 3%, за цей же період 2012 року – 30%, то вже у цьому році – 100 %.

Такого показника, за словами високопосадовця, вдалося досягти завдяки зусиллям фахівців Вінницької митниці Міндоходів, спрямованих на створення зручних умов для клієнтів. Обравши процедуру електронного декларування, вони отримали значне прискорення та спрощення процесу митного контролю, мінімізували суб’єктивний вплив на нього та ручне втручання. Якщо у вересні 2011 року на оформлення митної декларації в середньому витрачалось більше години, у вересні 2012 – 36 хвилин, то цьогоріч – 31 хвилина.

Ще одним із кроків до спрощення і прискорення митного оформлення імпортованих в Україну товарів, зауважує Геннадій Федик, є, передбачене Митним кодексом України, попереднє митне декларування. За ним товар відразу після перетину митного кордону розміщується в заявлений митний режим, і направляється отримувачу, а не в місце прибуття митниці оформлення (МД типу ЕА). Умовою застосування такого типу митних декларацій є проведення всіх необхідних форм контролю в пункті пропуску і відсутність ризиків, сформованих автоматизовано. Отож, для сумлінних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності є можливість значно скоротити час перебування товарів під митним контролем, зменшити транспортні витрати і суттєво скоротити шлях від кордону до отримувача.

Начальник Вінницької митниці Міндоходів додає, що наразі технічна і програмна реалізація можливості такого оформлення завершена. Утім користуються таким способом електронного декларування в режимі пілотного проекту поки що 2 підприємства. Відтак, запрошує усіх бажаючих долучитись до пілотного проекту. Повну інформацію щодо цього можна отримати у відділі організації митного контролю Вінницької митниці Міндоходів.



Переглядів: 2792
Поширень: 0