У своєму виступі начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску ГУ Міндоходів у Вінницькій області Тетяна Божок зупинилась на тонкощах нарахування, сплати та подання звітності стосовно єдиного соціального внеску.

Вона, зокрема, нагадала присутнім, що з 1 жовтня 2013 року всі процедури щодо прийняття та обробки звітності, обліку сплати єдиного внеску здійснює Міністерство доходів і зборів України. Для цього Міністерством було затверджено нові правила взяття на облік, внесення змін до облікових даних та зняття з обліку платників єдиного внеску.

Серед іншого Тетяна Божок акцентувала увагу платників на тому, що залишки коштів по Єдиному соціальному внеску, які обліковувалися на рахунках Пенсійного фонду України автоматично перейшли на рахунки Міністерства доходів і зборів України згідно актів прийому-передачі даних. Відтак, додаткових Заяв на перекидку коштів з рахунків Пенсійного фонду України на рахунки Міністерства доходів і зборів України писати не потрібно.

Закріпити отримані теоретичні знання учасники зустрічі змогли під час тренінг-практикуму із заповнення звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов\'язкове державне соціальне страхування, який вперше буде подаватися до 21 жовтня. Тут їм у нагоді стала детальна та зручна у використанні відеоінструкція, підготовлена фахівцями Міністерства доходів і зборів. До речі, аналогічні тренінги щотижнево відбуваються у Центрі обслуговування платників при Вінницької ОДПІ.

У Головному управлінні Міндоходів у Вінницькій області наголошують, що в основу адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове страхування покладено сервісний принцип роботи. Отож, готові надавати консультації платникам єдиного внеску – через call-центр Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, 0-800-501-007 та у 14 ЦОПП, що функціонують при ОДПІ Вінниччини.



Переглядів: 3012
Поширень: 0