Як зауважує заступник начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Марія Кисельова за 10 місяців 2013 року вони сплатили до зведеного бюджету 20 млн. 84,2 тис. грн. збору за спеціальне водокористування. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року це на 3 млн. 28,7 тис.грн. або на 17,8 відсотків більше.

Марія Кисельова наголошує, що наразі на Вінниччині зареєстровано близько 2,5 тисяч платників збору за спеціальне водокористування.

Нагадаємо, що відповідно до ст.323 Податкового кодексу України платниками збору за спеціальне використання води є водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форм власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.



Переглядів: 2907
Поширень: 0