Як інформує начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик, таку суму впродовж 11 місяців 2013 року внесли до Зведеного бюджету суб’єкти господарської діяльності Вінницької області. При чому, 47 % з них – було зараховано до місцевих скарбничок.
Посадовець наголошує на майже подвійному збільшенні надходжень із екологічного податку цьогоріч, у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Якщо за 11 місяців 2012 року до казни було сплачено 55 млн. 66,1 тис. грн. екологічного податку, то за цей же період звітного року – на 53 млн. 721,7 тис. грн. або на 97,6 % більше. Відтак, на оздоровлення довкілля або модернізацію підприємств, які забруднюють навколишнє середовище, додає Геннадій Федик, на Вінниччині зможуть витратити значно більше коштів.
Зауважимо, що наразі платниками екологічного податку в регіоні є близько 1,3 тисячі юридичних та фізичних осіб, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо.
 



Переглядів: 2685
Поширень: 0