Про грудневі перерахунки пенсій у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян йшлося 3 грудня на прес-конференції за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Миколи Черненка.

прес-конференція начальника Пенсійного фонду Миколи Черненка

«З 1 грудня 2013 року відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” проводиться чергове підвищення пенсій у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму - з 894 до 949 грн.,- повідомив Микола Черненко. – Сьогодні 97% пенсіонерів Вінниччини отримують пенсійні виплати вищі прожиткового мінімуму. Середній розмір пенсій в області у порівняні з груднем минулого року зріс на 6,8% і становить 1304 гривень».

За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, протягом 11 місяців поточного року загальний обсяг видатків на пенсійні цілі Вінницького регіону склав 7,5 млрд. грн. Потреба на виплату пенсій у грудні становить 705,5 млн. грн., що на 21,7 млн. грн. більше, ніж у попередньому місяці.

Крім того, Микола Черненко повідомив представникам мас-медіа, що цього річ прослідковується позитивна тенденція до зменшення кількості одержувачів пенсій, розмір яких не досягав 1000 гривень (від 27% 2012 р. до 19% від загальної чисельності пенсіонерів 2013 р.).

Лариса Дика, заступник начальника обласного Пенсійного фонду акцентувала увагу присутніх на стовідсотковій готовності управління розпочинати виплати пенсій з 4 грудня поточного року.

Станом на 1.12.13 на обліку у органах Пенсійного фонду Вінниччини перебуває понад 531 тисяча громадян поважного віку.



Переглядів: 5089
Поширень: 0