Згідно нового порядку підприємці звільняються від проведення інвентаризації залишків товарів на початок та кінець року, відсутня вимога ведення Книги найманими особами. Програмне забезпечення найближчим часом буде доступне через електронний сервіс „Електронний кабінет платника податків” в режимі „Ведення книг обліку доходів і витрат та книги обліку доходів в електронному вигляді та формування відповідної податкової декларації”, який на сьогоднішній день знаходиться на стадії розробки та тестування.

Наразі запрошуємо всіх фізичних осіб – підприємців, що обрали загальну систему оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність за місцем обліку зареєструвати нову Книгу обліку доходів і витрат.

Крім того, звертаємо увагу на рекомендації Міндоходів щодо продовження ведення до закінчення поточного року Книги за старою формою. Оскільки декларація за 2013 рік подається за результатами календарного року і заповнюється на підставі даних Книги, яка велась за формою згідно наказу №1025.

В разі виникнення питань стосовно реєстрації та заповнення Книги, платники можуть звернутися в Центри обслуговування платників за місцем проживання .

Довідково: наказ Міністерства доходів і зборів України від 16.09.2013 року № 481. "Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.10.2013р. за № 1686/24218 та набрав чинності з 18 жовтня 2013 року.

З електронною формою Книги та Наказом можна ознайомитись на сайті Міндоходів в розділі „Законодавство” підрозділ «Податкове законодавство» - «Накази» або за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/62853.html.


Переглядів: 2214
Поширень: 0