Відтак, основні зусилля зосереджують на проведенні попереджувально-профілактичної роботи з метою недопущення скоєння корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних із корупцією, а також злочинів у сфері службової діяльності. Про це повідомив начальник управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Вінницькій області.

Лише цьогоріч було проведено 477 профілактичних заходів, серед яких виступи, лекції та бесіди в колективах, публікації в друкованих ЗМІ, виступи по телебаченню та радіо, розміщення оголошень та офіційних застережень. Окрім того, з метою своєчасного повідомлення про порушення вимог чинного законодавства податківцями, постійно проводиться агітаційна робота з платниками податків.

Паралельно з цим, підкреслює В’ячеслав Тишківський, здійснюють службові перевірки та розслідування, у т.ч. і за зверненнями громадян. Так, протягом 11 місяців 2013 року проведено 75 службових перевірок та розслідувань, серед яких 28 за зверненнями фізичних і юридичних осіб та 11 стосовно працівників Вінницької митниці Міндоходів. За результатами цих перевірок та розслідувань інформація підтвердилась в повному обсязі у 47 випадках або у 62 відсотках. За це до дисциплінарної відповідальності притягнуто 25 працівників, до 7 – вжито інших заходів реагування та 1 – звільнено.

Крім того, за 11 місяців поточного року підрозділом виявлено 10 злочинів. А до правоохоронних органів направлено 32 матеріали службових перевірок для прийняття рішення, згідно чинного законодавства. Наразі за фактами зловживання службовим становищем службовими особами структурних підрозділів Головного управління Міндоходів у Вінницькій області та Вінницької митниці Міндоходів, органами прокуратури розпочато 8 кримінальних проваджень.

В’ячеслав Тишківський нагадує, що для підвищення ефективності протидії корупції в органах Міндоходів, усунення причин і умов її виникнення, а також формування в суспільстві нетерпимого, негативного відношення до корупції, підвищення довіри до діяльності Міндоходів з боку громадськості, в рамках Стратегічного плану розвитку Міндоходів, на рівні Міністерства розроблено Концепцію боротьби з корупцією. Вона складається з комплексу практичних і профілактичних заходів, і передбачає впровадження ризикоорієнтованої системи моніторингу рівня корупції в органах Міндоходів на 2013-2018 роки.


Переглядів: 2146
Поширень: 0