Міністерство доходів і зборів України намагається бути в авангарді всіх тих новацій, які забезпечують розвиток ІТ-технологій. Однією із переваг, яку надають ІТ-технології, є можливість звітування платників за допомогою мережі Інтернет. Саме тому, семінар, організований Обласною федерацією профспілок фахівці Міндоходів у Вінницькій області розпочали з ознайомлення присутніх з сервісами Міністерства доходів і зборів.

Серед запрошених на заході були присутні бухгалтера первинних профспілок області. Головний державний інспектор Вінницької ОДПІ Дмитро Мержиєвський розповів слухачам про можливості електронного звітування та програмні продукти, що стали доступними завдяки сертифікованим електронним ключам, які безкоштовно мають можливість отримати всі бажаючі платники в Акредитованих центрах сертифікації ключів при Вінницькій, Жмеринській та Крижопільській ОДПІ. Останньою новацією на яку звернув увагу фахівець є те, що з листопада поточного року подовжено термін дії ключів з одного року до двох. В подальшому профспілкові працівники прослухали тематичну інформацію головного державного ревізора-інспектора ГУ Міндоходів області Савчук Тетяни щодо подання звітності неприбутковими установами та Порядок заповнення звіту про використання коштів. В жвавій дискусії пройшло спілкування з заступником начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Ігоря Машталера щодо оподаткування новорічних подарунків, путівок, профспілкових виплат тощо. Не оминула увагою присутніх і змістовна інформація головного державного ревізора-інспектора обласного відомства Алли Лисенко щодо основних аспектів нарахування та сплати єдиного соціального внеску.

Під час дискусійної частини кожен лектор відповів на чималу кількість запитань. В рамках проведення Всеукраїнського тижня права всі учасники заходу отримали брошури та буклети: „Права та обов’язки платників податків та контролюючих органів”, „Отримання послуг електронного цифрового підпису”, „Подання звітності в електронному вигляді”, „Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки” тощо.

В подальшому проведення таких зустрічей планується на постійній основі.


Переглядів: 2364
Поширень: 0