Господарники різних галузей: аграрії, переробники, фармацевти та перевізники - мали гарну нагоду особисто висловити своє бачення і думки з приводу роботи податкової та митної служб її безпосереднім керівникам, говорили відверто про нагальні питання, з якими доводиться працювати кожного дня.

Присутні бізнесмени відмили, що останній рік роботи був значно простішим для них, ніж попередні: спростилися митні процедури, а електронні сервіси значно скорочують витрати. Податкова та митна служба вже не фіскальний орган, як було раніше, а дійсно сервісний, за рівнем обслуговування наближений до європейського, - зазначали підприємці за круглим столом.

Комфортні умови для бізнесу Вінниччини – тренд 2013 року

Начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик та перший заступник начальника Вінницької митниці Міндоходів Лілія Цимбал окреслили здобутки відомства та проінформували про інновації для бізнесу та громадян щодо процедур адміністрування податків і митних платежів.

Зокрема у своєму виступі Геннадій Федик зазначив, що першочерговими пріоритетами у взаємовідносинах з бізнесом є високі стандарти якості обслуговування. Сьогодні на Вінниччині функціонує 17 Центрів обслуговування платників, якими надано більш як 710 тисяч різноманітних послуг платникам та громадянам. До закінчення року планується відкриття центру у Липовецькому районі, а з наступного року і в інших районах області.

Протягом минулого року створювались максимально комфортні умови для сплати податків та митних платежів – в першу чергу стосовно вдосконалення електронних сервісів. Сьогодні 80 % платників Вінниччини вибрали для себе он-лайн звітування, а електронному декларуванню на митниці надають перевагу 100% суб’єктів ЗЕД. Цей рік завершується запуском в експлуатацію електронного кабінету платника.

Запровадження ризикоорієнтованого аудиту дало змогу вдвічі зменшили кількість планових перевірок бізнесу. А компетентність кадрів забезпечується безперервною освітою та антикорупційна стратегія, що відповідає найкращим світовим стандартам.

Серед пропозицій, озвучених громадськістю та бізнесом на зібранні – було розширення співпраці з освітянами, необхідність збереження пільгового режиму оподаткування аграріїв, доцільність поширення досвіду електронних сервісів Міндоходів на інші відомства, пов’язані з дозвільними чи контролюючими процедурами.

ГУ Міндоходів у Вінницькій області прагне бути прозорим, зрозумілим, передбачуваним у кожному кроці і кожному намірі. Тому незабаром на розгляд громадськості буде представлено перший публічний звіт про роботу.



Переглядів: 3544
Поширень: 0