Грудень — місяць із традиційно низькою активністю ринку праці. В цьому році існуюча тенденція виявилася особливо сильно в зв’язку з нестабільною політичною і економічною ситуацією в країні. І хоча в грудні було опубліковано стільки ж вакансій, скільки й в попередньому місяці, загалом річна динаміка склала тільки 20%, свідчить статистика Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

У 2013 році регіони були досить активними гравцями ринку праці: частка вакансій у Києві понизилась на 10%. З іншого боку, така тенденція характерна тільки для топ-10 найактивніших регіонів. На частку інших припадає всього 21% вакансій. На першому місці за кількістю пропозицій роботи з великим відривом знаходиться Київ. Друге місце посідає Донецьк, третє, з невеликим відривом, — Дніпропетровськ.

У грудні найбільша кількість пропозицій була розміщена для програмістів і технічних спеціалістів. Дещо менше вакансій пропонували спеціалістам з продажів. Загалом за підсумками року саме IT-сфера знаходиться на першому місці за кількістю пропозицій.

Рейтинг найбільших зарплат. Річні підсумки

За підсумками року, найвищі зарплати пропонують ТОП-менеджерам, особливо тим, хто має досвід керівництва продажами. В топ-100 також потрапили вакансії для управлінців у виробничій сфері, фінансових директорів. Зустрічаються і вакансії для програмістів та розробників. Але якщо в інших проф. сферах йдеться про вищий менеджмент, то в IT-сегменті для потрапляння в ТОП-100 досить зарплати спеціаліста середнього рівня.

Рейтинг найвищих зарплат у 9-ти найбільш динамічних і затребуваних проф. сферах виглядає так.

Найвищі зарплати в найбільш затребуваних галузях

 
Професія
Проф. сфера
Зарплата
1.
Керівник сільськогосподарського департаменту у великий холдинг
Виробництво
120 тис. грн.
2.
Генеральний директор торгової компанії
Продажі
80 тис. грн.
3.
Керівник будівельного проекту (торгово-розважальний центр)
Будівництво, нерухомість
Від 80 тис. грн.
4.
Фінансовий директор групи компаній
Фінанси підприємства, бухгалтерія
80 тис. грн.
5.
Технічний директор аутсорсингової компанії
Інформаційні технології
48 тис. грн.
6.
Генеральний директор торгово-виробничої компанії
Вищий менеджмент
40 тис. грн.
7.
Директор з логістики
Транспорт, логістика
Від 35 тис. грн.
8.
Керівник відділення банку
Банки, інвестиції, лізинг
До 30 тис. грн.
9.
Персональний асистент керівника
Адміністративний персонал
12 тис. грн.

Затребуваність спеціалістів

У грудні конкуренція на ринку праці виросла — зменшилась активність роботодавців при стабільній активності пошукачів під час пошуку роботи. Таким чином, hh.Індекс у грудні склав 3,9. А це означає, що на одне робоче місце претендують в середньому майже чотири пошукачі (у попередньому місяці цей показник був 2,8).

ТОП5 професійних сфер із найнижчою конкуренцією

 



Переглядів: 4603
Поширень: 0