Замість свідоцтва зареєстрований платник може, за бажанням, безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку. Діятиме витяг до внесення змін до Реєстру.

Такі нововведення спрощують адміністративні бар’єри реєстрації єдинників, оскільки позбавляють необхідності двічі звертатися до державних органів – до держреєстратора та до органів доходів і зборів.

Також скасування процедури видачі свідоцтва платника єдиного податку зменшує обсяг документообігу між платником та органами доходів і зборів. Адже свідоцтво видається обов’язково, а витяг з реєстру платників єдиного податку – за бажанням платника.

Крім того, враховуючи те, що бланк свідоцтва платника єдиного податку є документом суворого обліку, його скасування призведе до економії бюджетних коштів. Так, зокрема, протягом 2013 року було замовлено 1 150 тис. бланків свідоцтв платників єдиного податку, витрачено понад 1 млн. грн. бюджетних коштів

Зазначені нововведення передбачені Законом України від 24.10.2013 року № 657 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників та удосконалення деяких положень».



Переглядів: 3973
Поширень: 0