У період новорічно-різдвяних свят активізували діяльність підпільні реалізатори алкогольної продукції преміум-класу. Продукція, яка коштує подекуди вдвічі, або й утричі дешевше аналогів в офіційній торговельній мережі, не має жодних дозвільних документів для її продажу на території країни, марок акцизного податку, встановленого в Україні зразка. Це означає, що в красивій пляшці з-під вина, лікеру чи віскі може виявитися звичайний алкогольний сурогат, вживання якого у кращому випадку примусить споживача провести свята на лікарняному ліжку.

Уже з першого дня нового року оперативні співробітники підрозділів протидії незаконному обігу підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Вінницькій області встановили та припинили чотири факти реалізації нелегальної продукції на території області. Майже в усіх випадках торгівля здійснювалася невеликими партіями випадковими людьми у непристосованих до цього місцях – через мережу Інтернет, з-під прилавків на ринках, у домовлених місцях із рук в руки. Відтак, у разі отруєння нелегальною алкогольною продукцією знайти продавця, а тим паче пред’явити йому претензії буде украй складно.

На сьогодні працівниками ГУ Міндоходів у Вінницькій області вилучено з незаконного обігу елітної алкогольної продукції на суму близько 70 тисяч гривень. Встановлюються канали незаконного надходження продукції на територію країни. Підрозділи протидії незаконному обігу підакцизних товарів в період новорічно-різдвяних свят посилено відпрацьовують ринок алкогольної продукції на предмет виявлення фальсифікованих алкогольних напоїв та продукції, що потрапила на територію України контрабандним шляхом.


Переглядів: 2767
Поширень: 0