«Відтепер за акциз на  спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду потрібно буде сплачувати не 29 гривень, а  32 гривні за 1 літр 100-відсоткового спирту; на тютюнові вироби  „Сигарети без фільтра, цигарки” до 77,50 грн за 1 тис. шт., за  „Сигарети з фільтром” - 173,20 грн за 1 тис. шт.», − зазначає начальник управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Вінницькій області Олег Середюк. Мінімальне акцизне податкове зобов’язання становитиме 101,60 грн. за 1 тис. шт. сигарет без фільтра, цигарок та 231,70 грн. за 1 тис. шт. сигарет з фільтром. Відсоткова акцизна ставка залишається без змін – 12%.

Також внесені зміни на окремі ставки податків:

1. Зупинення на 2014 рік дії підпункту "в" підпункту 229.1.1 пункту 229.1 статті 229 цього Кодексу в частині справляння акцизного податку за ставкою 0 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту із спирту етилового денатурованого (спирту технічного), який реалізується суб\'єктам господарювання з метою його використання як сировини для виробництва продуктів органічного синтезу, які не містять у своєму складі більш як 0,1 відсотка залишкового етанолу.

У 2014 році з товарів (продукції), зазначених у цьому пункті, акцизний податок справляється за ставкою, визначеною у статті 215 Податкового кодексу України для товарів (продукції) за кодом 2207 згідно з УКТ ЗЕД.

2. Суб\'єкти господарювання, які здійснюють виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, зобов\'язані використовувати у виробництві коньяку спирт коньячний власного виробництва або спирт коньячний, викурений в Україні з виноматеріалів, вироблених з вітчизняної сировини, у перерахунку на абсолютний алкоголь, не менше: 0 відсотків − з 1 січня 2014 року по 31 грудня 2014 року.

Як відзначають у Міндоходів, нова система сплати акцизного податку сприяла детінізації ринку підакцизних товарів та виведенню у легальну площину значної частини продукції.

Нагадаємо, з 1 вересня 2013 року запроваджено марки акцизного податку нового зразка для алкогольних  напоїв та тютюнових виробів із посиленим захистом від підробки, що дозволить посилити державний контроль за обігом алкоголю та тютюнових виробів, а також захистити життя та здоров’я громадян.  



Переглядів: 3649
Поширень: 0