Нагадаємо, що поле „Призначення платежу” складається, в свою чергу, з 7 умовних розділів. Серед них є „службовий код ознаки платежу”, „код виду сплати”, „код клієнта ЄДРПОУ або реєстраційного номеру облікової картки платника податків – фізичної чи юридичної особи” тощо При їхньому заповненні не можна допускати пропуски або пробіли між словами та службовими знаками.

Звертаємо увагу платників податків, що при заповненні розділу „код виду сплати”, за кожним видом сплати, має оформлятися окремий платіжний документ. Повний список кодів видів сплати (податків, зборів та інших платежів) наведено в додатку до вищезгаданого Порядку.

Натомість, у розділі „код клієнта ЄДРПОУ або реєстраційного номеру облікової картки платника податків – фізичної чи юридичної особи” зазначається код платника, який здійснює переказ коштів. При цьому, сплата одним платником за іншого – заборонена, що передбачено ст..87,7 Податкового кодексу України

Зауважимо, для зручності платників податків в даному Порядку є приклади заповнення поля „Призначення платежу” в розрахунковому документі при різних видах кодів сплати податків, зборів та інших платежів.

Детальніше ознайомитися з Порядком заповнення документів та списками кодів видів сплати можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/62901.html. А для уникнення помилок при заповненні платіжних документів, а відтак унеможливлення порушень строків сплати бюджетних платежів, у разі виникнення будь-яких запитань, за довідками платникам слід звертатися до ЦОПів або до територіальних органів Міндоходів за місцем реєстрації.
 



Переглядів: 2864
Поширень: 0